Elevi militari premiați pentru performanța școlară

  • 29/04/2021

 

Liga Maiștrilor Militari de Marină susține și premiază performanța elevilor militari. Anul acesta a fost rândul elevului caporal Vicențiu Oprea și al elevei fruntaș Alina Toma să primească bursa „M.m. Cătălin Rădoi”, pentru rezultate deosebite obținute la învățătură, în primul semestru al acestui an școlar.

Premiile le-au fost înmânate celor doi elevi, pe data de 29 aprilie, chiar de către soția regretatului maistru militar, plt. Mariana Rădoi, cea care, astfel, în numele Ligii Maiștrilor Militari de Marină, onorează memoria soțului său, căzut la datorie, în catastrofa aviatică de pe Aerodromul de la Tuzla, din data de 5 iulie 2010, în timp ce se afla în misiune de zbor pentru executarea antrenamentelor de parașutare.

Avansat post-mortem la gradul de aspirant, Cătălin Rădoi a absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale în promoția 1997. Remarcându-se prin calități fizice deosebite, a devenit scafandru de incursiune în cadrul Forțelor Navale pentru Operații Speciale și a fost printre primii militari români care au absolvit cu succes unul dintre cele mai dificile cursuri de scafandri de luptă din lume, organizat de componenta pentru Forțe pentru Operații Speciale a Armatei Statelor Unite ale Americii.

Le dorim celor doi elevi premiați astăzi, dar și colegilor lor, să obțină în carieră performanțe cel puțin la fel de spectaculoase!