„6 x 6 x 48. Provocare militară. Aleargă pentru sănătate” Cinci elevi militari au alergat la un nou maraton!

  • 29/03/2021

 

 

Provocare sportivă, după provocare sportivă, pentru elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. În weekend-ul 26-28 martie, o echipă de cinci elevi militari a acceptat provocarea de a lua parte la maratonul „6 x 6 x 48. Provocare Militară. Aleargă pentru sănătate”, lansată de colegii lor de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene.

Maratonul a presupus alergarea a câte 6 kilometri din 6 în 6 ore, într-un interval de 48 de ore. Provocarea a fost deschisă oricui și-a dorit să o accepte, dar în special elevilor și studenților militari. Astfel, alături de aproximativ 200 de alți participanți, elev caporal Alexandru Chisoi, elev caporal Andrei Giba, elev caporal Alexandra Crîșmaru, elev caporal Adelin Zaharia și elev soldat Marin Moldovan și-au testat, încă o dată aptitudinile fizice. Au fost în total nouă curse a câte aproximativ 16 ture de teren sportiv.

Pentru că provocarea a fost lansată online și pentru că restricțiile sanitare impuse de pandemie împiedică organizarea de evenimente sportive de anvergură, fiecare echipă participantă a folosit baza sportivă pe care a avut-o la îndemână, în cazul marinarilor, a fost vorba de baza sportivă a Academiei Navale.

Impresii la final

„Suntem, evident, obosiți și avem nevoie de un pic de timp să ne refacem după febra musculară pe care am căpătat-o. Dar deși nu a fost ușor, suntem foarte bucuroși că am acceptat să participăm și pot spune cu toată convingerea că a meritat. Am făcut echipă frumoasă și împreună am simțit adrenalina. Eu una mi-am depășit limitele și consider că această provocare mi-a venit mănușă. Ne-am bucurat și de susținerea colegilor și apropiaților noștri”, afirmă elev caporal Alexandra Crîșmaru.

„O provocare pe cinste! A meritat din plin, ne-am depășit din nou condiția și așteptăm jocurile de vară pe instituțiile militare de învățământ”, spune elev soldat Marin Moldovan.

„Pariez că pentru toți succesul e mai presus de orice durere, la final. Gustul reușitei ne-a satisfăcut pe toți, nu mai încape îndoială de merit! Sunt sigur că pentru fiecare a fost ocazia perfectă să-și dea seama că limitele nu există cu adevărat”, crede și elev caporal Alexandru Chisoi.

„Suntem puţin obosiţi, am cam rămas în urmă cu somnul, febra musculară se resimte, dar cel mai mare este entuziasmul pe care îl simţim. Nu a fost atât de greu pe cât mă aşteptam, ba chiar pot spune că ne-am distrat şi cu siguranţă vom mai da curs şi altor activităţi sportive de acest tip“, transmite elev caporal Andrei Giba.

„Totul a decurs aproape fără probleme. După câteva serii, inevitabil, au intervenit oboseala şi febra musculară, dar odată ce am acceptat provocarea, onoarea noastră era în joc, aşa că am continuat! Eu sunt sportiv de performanţă, dar după o perioadă de câteva luni de sedentarism, recunosc, corpul meu a resimţit efortul fizic. Provocarea aceasta nu a fost despre a arăta cine este cel mai bun, ci din contră a fost un mod de a ne demonstra nouă înşine care ne sunt limitele. Totul a fost foarte intens, inclusiv oboseala şi febra musulară, dar acum, privind retrospectiv, clar ne simţim mai încrezători şi cu mai multă forţă fizică. Orice lucru pe care îl faci pentru îmbunătăţirea ta proprie, a fizicului tău şi a stării de spirit nu are cum să fie decât benefic. În concluzie, a meritat din plin“, consideră elev caporal Adelin Zaharia.

În total, cei cinci elevi militari au alergat 55 de kilometri, într-un interval de 48 de ore.

Citeşte şi : Doi viitori maiștri militari de marină acceptă provocarea maratonului The David Goggins 4x4x48 Challenge