Lecție practică în simulatorul de navigație

  • 24/03/2021

 

 

Cinci grupe de elevi militari de anul al II-lea de la specialitatea Timonier și tehnică de navigație navală au avut ocazia să își pună în aplicare cunoștințele preluând, virtual, comanda unei fregate în Simulatorul pentru Navigație și Manevra Navei de la Academia Navală.

Misiunea elevilor militari a fost trasată de coordonatorul activității, Cpt.cdor Răzvan Broască. Acesta le-a cerut viitorilor maiștri militari să utilizeze informațiile obținute până acum la cursuri pentru a executa manevra de plecare de la cheu cu nava, folosind doar unul dintre motoare. Elevii au avut de parcurs un traseu, iar la final a fost necesar să efectueze corect și manevra de intrare în port a navei.

Frumusețea și complexitatea activității au constat și în faptul că viitorii marinari militari au putut experimenta și variate condiții meteorologice precum ploaie torențială sau ceață densă. Exercițiul a pus accent și pe noțiunea de lucru în echipă. Grupați câte trei, elevii militari s-au ajutat reciproc și astfel și-au putut pune la încercare cunoștințele practice.

Performanța elevilor a fost monitorizată permanent de Cpt.cdor Răzvan Broască, dar și de șeful Centrului de Simulatoare de la Academia Navală, Mmp Eugen Frangeti, care au testat cunoștințele viitorilor maiștri militari prin adresarea de întrebări și le-au oferit tinerilor explicații și exemplificări astfel încât noțiunile teoretice dobândite până acum să li se fixeze în memorie mai eficient.

Precizăm că întreaga activitate s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară impuse la nivel național pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.