Doi viitori maiștri militari de marină acceptă provocarea maratonului The David Goggins 4x4x48 Challenge

  • 09/03/2021
  „Un luptător este acela care spune «sunt aici astăzi, voi fi aici și mâine și în fiecare zi». Este acea persoană care nu pune nicio limită posibilului” - David Goggins.

 

Doi elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au participat, în perioada 6 - 8 martie, la „David Goggins 4x4x48 Challenge”. Este vorba despre un maraton internațional, lansat ca o provocare pe internet, în care sportivi din toate colțurile lumii au alergat câte 6,5 kilometri (4 mile) din 4 în 4 ore, într-un interval de 48 de ore.

Elevii militari Claudiu Gabriel Brindea și Marin Moldovan au decis să se alăture și ei provocării lansate de ultramaratonistul și fostul luptător de forțe speciale David Goggins.

Claudiu Brindea este fost campion național la șah și iubește, în egală măsură, orice tip de sport. De altfel, spune că a încercat câte puțin din fiecare. Acum, în calitate de elev militar, se concentrează numai pe antrenamente individuale de forță.

„Îl urmăresc pe David Goggins de câțiva ani. Este un model pentru mine. A îndeplinit cele mai grele programe de pregătire din lume, inclusiv cel pentru trupele speciale americane. Fost Navy SEAL, Goggins s-a retras din activitatea militară, dar continuă să încurajeze și să promoveze activitățile sportive ajutând oamenii să își schimbe stilul de viață. Eu fiind pasionat de sport și dorindu-mi să ajung la Forțele pentru Operații Speciale accept orice sfat și orice îndrumare venite din partea celor mai buni oameni din domeniu. Am acceptat această provocare pentru a-mi demonstra mie, în primul rând, că antrenamentele zilnice pe care le fac pentru a-mi duce visul la îndeplinire nu sunt în zadar”, explică elev fruntaș Claudiu Gabriel Brindea.

Marin Moldovan este nu doar elev al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, dar, în paralel, este și student la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Este fost soldat și a făcut parte din lotul sportiv al Statului Major al Forțelor Aeriene. A jucat fotbal și practică artele marțiale. Sportul este pentru el un mod de viață pe care și-ar dori să-l insufle și altora.

„Am acceptat provocarea lansată de David Goggins motivat de faptul că este ceva nou, ceva ce nu am mai făcut. M-a atras și gradul de dificultate al maratonului, ceea ce face activitatea să fie cu atât mai frumoasă. Voi duce la îndeplinire această provocare din pasiune pentru sport, dar și din respect pentru statutul meu de elev militar. Crezul meu este că sportul este rugăciunea trupului și educarea colectivului, a societății prin puterea exemplului. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, motivația vine din interior”, este de părere elev soldat Marin Moldovan.

Startul maratonului internațional s-a dat sâmbătă, 06 martie, ora 03:00, ora României (20:00 PST). Pentru că au fost nevoiți să se adapteze restricțiilor impuse de situația pandemică, cei doi și-au stabilit traseul de alergare în incinta unității, fapt care a însemnat suprafață de contact dură, lucru care a adăugat o nuanță de dificultate întregii provocări.

Cursă finalizată cu succes

Nici asfaltul de sub picioare, nici stropii de ploaie de primăvară ce au căzut la Constanța sâmbătă, nu le-au știrbit elevilor militari din motivația de a duce la bun sfârșit cursa. La finalul maratonului, cei doi elevi militari s-au putut lăuda că au parcurs aproximativ 100 de kilometri, mai mult decât cerea inițial obiectivul activității sportive. A fost, spun ei, o provocare mai mult decât binevenită, care i-a ajutat să își cunoască și să își extindă limitele performanței fizice.

„Nimic din ceea ce faci cu pasiune nu are cum să fie greu. Noi am acceptat această provocare pentru că știam că vom fi în elementul nostru. Nu ne-am pus nicio secundă problema că nu vom duce provocarea până la capăt. A fost solicitant din toate punctele de vedere, într-adevăr o provocare pe cinste! Dorim să le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut domnului comandant al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, comandantului nostru de batalion, domnul căpitan Nazare, colegilor noștri și tuturor care ne-au transmis încurajări și chiar și celor care n-au crezut în noi, chiar și atitudinea lor ne-a motivat. Mulțumim!”, transmite elev soldat Marin Moldovan.

„Suntem mândri că am putut pune în practică ce ne-am propus. A fost solicitant, într-adevăr, dar a fost și energizant în același timp. În măsura în care regulamentul unității a permis-o, am documentat întreaga cursă pe contul meu de instagram, să avem astfel dovada că am parcurs întocmai provocarea, indiferent că a fost zi sau noapte. Au contat enorm pentru noi mesajele primite de la prieteni, de la familie... Sigur, încurajările colegilor noștri ne-au motivat. Le mulțumim tuturor! Această provocare a fost o dovadă că suntem bine pregătiți fizic. La ultima serie, cea de-a 12-a, am alergat 8 kilometri. Avem de gând să acceptăm și alte provocări lansate de David Goggins”, completează elev fruntaș Claudiu Brindea.

Scopul acestui maraton internațional, care se desfășoară anual, este de a aduce împreună, în jurul unui țel comun, oameni din întreaga lume. De asemenea, evenimentul are și o componentă caritabilă. Doritorii au putut dona diverse sume sau au putut achiziționa tricouri cu sigla maratonului. Banii astfel strânși vor fi donați în integralitate unei cauze nobile.

Îi felicităm pe colegii noștri care au decis să se alăture cauzei și le dorim să nu se oprească aici!