Ziua Naţională a României

  • 01/12/2020

Mesajul Şcolii Militare de Maiştri Militari de Ziua Naţională a României

 

Astăzi este Ziua Națională a României, ziua în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne celebrăm Patria. În 1918, românii au trăit emoția reîntregirii, iar de atunci, 1 Decembrie reprezintă idealul nostru, ca națiune, de a fi uniți și liberi.

Momentul în care ne găsim este un bun prilej să reflectăm la cum dorim să arate viitorul nostru. Contextul sanitar delicat pe care îl traversăm trebuie să fie pentru noi motivația de a lupta cel puțin cu aceeași însuflețire și determinare, pentru a ieși cu bine din această criză.

Este nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi pentru ca viețile noastre să revină pe un făgaș normal. Nu putem permite crizei sanitare actuale să ne ia dreptul la educație. Prin jurământul militar ne-am asumat datoria de a nu capitula în fața niciunei dificultăți.

În vremurile neobișnuite de care avem parte și patriotismul capătă noi valențe. Este un act de patriotism să fim solidari și să ne apărăm sănătatea proprie și pe a celor din jurul nostru.

La 1918 a fost nevoie de voința și aportul unui întreg popor pentru a înfăptui un ideal. La fel ca atunci și acum este nevoie de un efort conjugat pentru a învinge un inamic invizibil, dar puternic și versatil.

Istoria ne învață că, fiecare generație a avut parte de o chemare care să aducă națiunea mai aproape de înfăptuirea sau de consacrarea unui ideal.  Este rândul nostru să răspundem apelului istoriei, nu cu arma în mână, ci cu bune practici, cu disciplină și cu responsabilitate.

România Mare a fost creată prin jertfă și sacrificiu. Nouă ni se cere astăzi să ne sacrificăm confortul, un preț infim pentru un viitor curat. În această zi cu o însemnătate atât de puternică, să lăsăm gloria ostașilor români căzuți la datorie să ne călăuzează intențiile către decizii corecte și să ne motiveze ca, asemeni lor, să facem tot ce ne stă în putere pentru un viitor mai bun. 

 

La mulţi ani!