Lecţie-vizită în Portul Militar Constanţa

  • 5/11/2020

Elevii de anul II ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale au avut parte joi, 5 noiembrie, de o lecţie-vizită, la navele militare din Portul Constanţa.

Sub îndrumarea şi explicaţiile oferite de instructorii militari, elevii au făcut tururile fregatelor „Regele Ferdinand“ şi „Mărăşeşti“, unde au vizitat compartimentele specifice fiecărei specialităţi pe care o studiază în şcoală. De asemenea, au avut ocazia să urce la bordul unui dragor maritim şi să adreseze întrebări echipajului.

Nu a rămas nevizitată nici nava-şcoală „Mircea“. Elevii militari au primit un tur complet, însoţit şi de explicaţii despre atribuţiile pe care le au, de obicei, cadeţii pe durata marşurilor de instrucţie. Anul acesta, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de SARS-CoV 2, elevii militari nu au avut şansa de a experimenta frumoasele tradiţii marinăreşti specifice Bricului „Mircea“, despre care se spune că reprezintă fundamentul pregătirii oricărui marinar militar.

Lecţiile-vizită la nave constituie un punct important în procesul de pregătire al elevilor, fiindcă astfel, tinerii au ocazia să intre în contact cu maiştri militari şi cu ofiţeri, să audă de la aceştia explicaţii şi să cunoască, direct la sursă, echipamentele şi specificul fiecărui tip de navă şi al misiunilor pe care acestea le îndeplinesc.

Foto: Ionuţ Felea (Centrul Media al Forţelor Navale)