Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale are un nou comandant

  • 23/10/2020

Ajunul Zilei Armatei României a constituit prilejul excelent nu doar pentru depunerea Jurământului Militar, ci şi pentru organizarea ceremoniei de predare-primire a comenzii unităţii şi a Drapelului de Luptă ale Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

În prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Mihai Panait, comandorul Nicu Chirea a preluat comanda Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale de la locţiitorul comandantului, căpitan comandor Valentin Nae. Comandorul Chirea îl înlocuieşte la conducerea unităţii pe comandorul Viorel-Vasile Roman.

În vârstă de 50 de ani, comandorul Nicu Chirea a absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, ca şef de promoţie, în anul 1995. Cu o pregătire profesională solidă şi cu o bogată experienţă pe funcţii de comandă la bordul navelor militare fluviale, dar şi în structuri ale Statului Major al Forţelor Navale, comandorul Chirea îşi propune să aducă un suflu nou asupra calităţii învăţământului militar tehnic de marină.


Foto: Ionuţ Felea; Cătălin Cojanu