Prima sesiune de tragere pentru bobocii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale

  • 09/10/2020

Au ales cariera militară atraşi de sobrietatea ţinutei, de statutul social impunător. Au păşit pe poarta unităţii ştiind că îi aşteaptă doi ani în care disciplina şi rigoarea vor fi cuvintele de ordine la tot pasul, dar n-au anticipat emoţia şi responsabilitatea care se nasc în mintea şi sufletul militarului atunci când apasă pentru prima oară pe trăgaciul armei.

În perioada 5-9 octombrie, elevii de anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale au avut parte de prima lor sesiune reală de tragere. Pe lângă precizia care, în anumite situaţii, poate determina graniţa dintre viaţă şi moarte, elevii au aflat că stăpânirea de sine, controlul emoţiilor şi inclusiv al respiraţiei sunt extrem de importante, iar responsabilitatea de a ţine arma în mână, în timp ce la piept porţi culorile drapelului naţional, este incomensurabilă.

Auzul primelor focuri de armă este întotdeauna copleşitor şi, în timp ce pe unii îi poate descuraja, altora le face ca nivelul pulsului să atingă cerul. Concentraţi să rememoreze regulile învăţate la instrucţia tragerii şi cu urechile ciulite la comenzile comandantului de batalion, elevii au apăsat trăgaciul armei, încercând, în acelaşi timp, să obţină echilibrul între adrenalina momentului şi şi starea de calm necesară pentru a nimeni ţinta.

Pasionaţi de scene de război văzute în filme sau de armament utilizat până acum doar în jocurile video, experienţa primei trageri i-a ajutat pe băieţi să conştientizeze impactul real al unei arme şi consecinţele mânuirii acesteia.