Tradiţia merge mai departe

  • 01/10/2020

Ziua de 1 octombrie a marcat două momente simbolice importante pentru elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale. Cei nouă elevi gradaţi de la anul II, cu atribuţii specifice de coordonare şi conducere, au fost avansaţi în grad. Ei au fost nominalizaţi pe baza rezultatelor foarte bune obţinute în activitatea şcolară şi militară, dar şi graţie comportamentului exemplar de care au dat dovadă în primul an de studiu.

Tot pe 1 octombrie a avut loc şi ceremonia de predare a cheii succesului şi a drapelului de identificare al unităţii elevilor de anul al II-lea. În contextul restricţiilor impuse de epidemia de SARS-CoV 2, predarea ştafetei între generaţii nu a fost posibilă la finalul anului şcolar precedent, aşa cum era obiceiul. De aceea, cele două simboluri ale continuităţii tradiţiei succesului au fost predate elevilor de anul II de către locţiitorul comandantului Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale, cpt.cdor Valentin Nae.

Cele două activităţi cumulate s-au desfăşurat pe platoul unităţii, într-un cadru formal, dar restrâns, doar cu participarea batalionului de elevi şi cu respectarea normelor de distanţare şi protecţie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.