Prezentarea Drapelului de luptă al unităţii elevilor de anul I

  • 14/09/2020

Festivitatea tradiţională a începutului de an şcolar a fost înlocuită, anul acesta, cu o ceremonie, în cadru restrâns, de prezentare a Drapelului de luptă al unităţii elevilor de anul I.

În contextul restricţiilor impuse pentru prevenirea transmiterii virusului SARS CoV-2, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale nu a mai putut organiza festivitatea obişnuită de inaugurare a noului an de învăţământ.

Drapelul de luptă al unităţii a fost scos în faţa formaţiei, iar locţiitorul comandantului Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale, căpitan-comandor Valentin Nae, a susţinut o alocuţiune despre semnificaţia stindardului şi particularităţile acestuia. Ofiţerul a profitat de oportunitate pentru a le transmite elevilor şi un mesaj de încurajare în faţa noului început din viaţa lor şi pentru a le ura bun cart înainte pe drumul profesional pe care l-au ales.

Evenimentul s-a încheiat cu o defilare a companiei a II-a de elevi, cu intonarea cântecului tradiţional „Călător pe drumuri de ape“.

Foto: Cătălin Cojanu