Evenimente

O nouă generație de marinari a depus jurământul militar

 • 22/10/2021

 

93 de elevi militari, din anul I, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale au depus jurământul militar, vineri, 22 octombrie, în cadrul unei ceremonii restrânse, desfășurate la sediul instituției.

Citeste...

Locul 5 la Campionatul Militar de Orientare pentru instituțiile militare de învățământ

 • 19/10/2021

 

În perioada 15 – 18 octombrie s-a desfășurat, în garnizoana Râmnicu-Vâlcea, etapa finală pe Ministerul Apărării Naționale a Campionatului Militar de Orientare pentru instituțiile militare de învățământ.

Citeste...

Moment aniversar la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 08/10/2021

 

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” aniversează, la 8 octombrie 2021, 124 de ani de la înființarea prin Înaltul Decret regal nr. 3110, a învățământului tehnic militar de marină.

Citeste...

Prima sesiune reală de tragere pentru elevii de anul I

 • 06/10/2021

 

Stăpânirea de sine a fost cuvântul de ordine, miercuri, 6 octombrie, în poligonul de tragere de la Capu Midia, unde elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut parte de prima lor sesiune de tragere cu armamentul din dotare.

Citeste...

Locul I la Festivalul Național de Romanțe și Poezie „Raposodii de toamnă”, secțiunea Poezie

 • 30/09/2021

 

Delicatețea versurilor scrise cu deplină măiestrie, emoția autentică redată prin glas, dar reflectată și-n priviri nu câștigă doar inimi, ci și premii. Elev caporal Elena-Iuliana Tudoran, de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, aduce la Constanța trofeul locului 1 la secțiunea Poezie a Festivalului Național de Romanțe și Poezie „Rapsodii de toamnă”, desfășurat în perioada 28-30 septembrie, la Câmpulung Muscel, jud. Argeș.

Citeste...

„Lumea de sub navă”, un proiect de conștientizare asupra protecției mediului marin

 • 22/09/2021

 

Proiectul „Lumea de sub navă” prinde, pe zi ce trece, mai mult contur, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Miercuri, 22 septembrie, am primit vizita președintelui Comitetului Național Român pentru Drepturile Copilului – filiala Constanța, doamna Liana Naum, în calitate de principal coordonator al proiectului dedicat instituțiilor de învățământ militar de marină, însoțită de lector univ. dr. Simona Ghiță, de la Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) și de Radu Orban, responsabil cu strângerea de fonduri, în cadrul Comitetului Național Român pentru Drepturile Copilului.

Citeste...

Noi am ales să ne vaccinăm! Voi?

 • 16/09/2021

 

Peste 40 de elevi de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-au imunizat joi, 16 septembrie, cu prima doză a vaccinului Pfizer BioNTech, la centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.

Citeste...

Înmânarea armamentului individual elevilor din anul I

 • 15/09/2021

 

Fiecare început de an școlar, la o instituție militară de învățământ, vine la pachet cu o serie de evenimente emoționante, aparte față de cele trăite de tinerii cadeți, până acum, în viața civilă.

Citeste...

Prezentarea Drapelului de luptă al unității, elevilor de anul I

 • 15/09/2021

 

Miercuri, 15 septembrie, pe platoul din incinta Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale a avut loc ceremonial de prezentare a Drapelului de Luptă al unității, noii serii de elevi de anul I.

Citeste...

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale se implică în proiectul „Lumea de sub navă”

 • 14/09/2021

 

Proiectele de responsabilitate socială reprezintă un punct de interes foarte important pentru noi, cei de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. De-a lungul ultimilor ani, am avut numeroase colaborări fructuoase cu prietenii noștri de la Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Constanța în domeniul activismului pentru mediu.

Citeste...

Autoevaluarea activității Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale în anul școlar 2020-2021

 • 13/09/2021

 

Luni, 13 septembrie, odată cu deschiderea noului an de învățământ, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-a desfășurat și autoevaluarea activității din anul școlar precedent.

Citeste...

Declarăm deschis noul an de învățământ la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

 • 13/09/2021

 

Freamătul și emoțiile se fac simțite de la primele orele ale dimineții, luni, 13 septembrie, în curtea Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Astăzi are loc festivitatea de inaugurare a noului an de învățământ, iar pe majoritatea dintre elevii de anul I, părinții îi vor vedea pentru prima dată îmbrăcați în ținuta de instrucție.

Citeste...

Școala de Maiștri Militari de Marină, reprezentată la UNTOLD

 • 12/09/2021

 

Între 9 și 12 septembrie, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat o nouă ediție incendiară a festivalului de muzică UNTOLD, unul dintre cele mai mari și mai prestigioase de acest gen din Europa.

Citeste...

Spunem „bun venit!” celei mai noi generații de viitori maiștri militari de marină

 • 08/09/2021

 

8 septembrie este o zi importantă în calendarul creștin ortodox și, sperăm noi, o zi cu noroc pentru cei aproximativ 125 de tineri care au promvat examenul de admitere și probele de selecție, iar acum sunt, oficial, elevi în anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Au numărat mai întâi zilele, apoi au privit cum se scurg orele până la momentul când au pășit pe poarta unității, în căutarea unui nou început.

Citeste...