Școala de Maiștri Militari de Marină, reprezentată la UNTOLD

  • 12/09/2021

Între 9 și 12 septembrie, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat o nouă ediție incendiară a festivalului de muzică UNTOLD, unul dintre cele mai mari și mai prestigioase de acest gen din Europa.

Pentru a veni mai aproape de tineri, Armata României a amplasat un stand propriu în spațiul de festival de la Cluj, unde loc și-au găsit și instituțiile militare de învățământ, de la toate categoriile de forțe.

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a fost reprezentată de elev caporal Mioara Cristea. Tânăra a interacționat cu adolescenții veniți la festival și le-a împărtășit din experiența ei de elev militar. Mioara i-a încântat pe tineri cu poveștile de la bordul navei-școală „Mircea” și a impresionat câțiva băieți când le-a vorbit despre sesiunile de tragere cu armamanentul din dotare, la care a luat parte, alături de colegii ei.

„A fost o experiență deosebită, cum de altfel mă și așteptam. Mă bucur că am avut ocazia să reprezint instituția de învățământ la festivalul UNTOLD, de la Cluj și că am putut să îmbin distracția cu activitățile de promovare a carierei militare. Împreună cu ceilalți colegi de la celelalte școli și academii, dar și cu militarii care au fost prezenți acolo cu tehnică și demonstrații spectaculoase, le-am arătat participanților la festival partea cea mai frumoasă a carierei de militar. Ca atare, mă aștept ca pe unii dintre cei cu care am vorbit acolo și le-am împărțit materiale de promovare, să îi întâlnesc anul viitor la sesiunea de admitere”, afirmă elev caporal Mioara Cristea, la întoarcerea în școală.

Activitățile de la UNTOLD s-au desfășurat în condiții de siguranță sanitară, astfel încât niciunul dintre participanți să nu fie expus infectării cu virusul SARS-CoV 2.