Spunem „bun venit!” celei mai noi generații de viitori maiștri militari de marină

  • 08/09/2021

 

8 septembrie este o zi importantă în calendarul creștin ortodox și, sperăm noi, o zi cu noroc pentru cei aproximativ 125 de tineri care au promvat examenul de admitere și probele de selecție, iar acum sunt, oficial, elevi în anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Au numărat mai întâi zilele, apoi au privit cum se scurg orele până la momentul când au pășit pe poarta unității, în căutarea unui nou început.

Bucuria visului împlinit și entuziasmul noului început au plutit în aer încă de la primele ore ale dimineții, iar primul contact cu mediul cazon a lăsat o impresie plăcută tuturor. „M-a surprins foarte plăcut disciplina, ordinea, faptul că totul este foarte bine organizat și nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Este exact ce mă așteptam să găsesc într-o unitate militară și ceea ce m-a atras către această carieră”, declară cu aplomb, unul dintre noii elevi. Opinia lui este împărtășită și de restul tinerilor, surprinși la socializare pe băncile din curtea școlii.

Un merit în acomodarea cu succes a elevilor de anul I o au și cei zece elevi gradați pe batalion, care în anul școlar precedent s-au remarcat atât prin rezultate bune la învățătură, cât și prin aptitudini deosebite în procesul de instrucție. Ca atare, ei le vor ghida bobocilor primii pași în viața de elev militar. Cu răbdare, le-au explicat fiecăruia în parte regulile, le-au răspuns la întrebări și i-au ajutat să se echipeze. Totul sub atenta observație a comandantului batalionului de elevi, căpitan Marius Nazare.

Date fiind condițiile sanitare, la sosire, elevii militari au trecut prin filtrul de triaj epidemiologic și li s-au făcut teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV 2. Din ordinul șefului Statului Major al Apărării, pentru menținerea unui climat sanitar echilibrat și pentru a putea desfășura cât mai mult timp cursuri în formatul față în față, elevii și studenții instituțiilor militare de învățământ vor rămâne încazarmați pe durata întregului semestru, cu permisii și învoiri acordate numai în situații excepționale.